MELLOMTID er tittelen på produksjon nr 2 hos TilliT

"Mellomtid" tar situasjonene fra "Fornemmelse" et skritt videre. Vi etterlot noen løse tråder. Noen var bevisst. Andre skyldes flaks eller uflaks eller rett og slett kunnskapsløshet hos undertegnede. Nå bruker vi det til noe positivt.

Jeg har startet i "feil" ende. Jeg har forsøkt å fange dårlig vær på sjøen, vind, dyr og bølger. Det er ikke lett.

8.10.2011
Det er mange hummerfiskere som har lurt på hva slags skalldyr jeg fisker etter. Men dette er "second unit"-opptak til filmen. Jeg har tatt med meg litt av riggen på RUBB, en vant i front og en sjakkel i bakkant. Dermed kan jeg få med meg en viss "kontinuitet" i bildene uten at de er filmet ombord på RUBB.

Researchtur til England for å gjenfinne "Excelsior" og "Else" som var frakteskuter i Norge for Bjørn Stensland i perioden 1926-1970.

I Lowestoft (september 2011) traff jeg bl.a John Wylson som kjøpte Excelsior tilbake til Lowestoft i 1972.
Pappa, Bjørn, kjøpte Excelsior fra Lowestoft i 1936.


Jeg måtte sjekke om badestranda var like populær når som for 75 år siden. Det var den ikke. Etter billige fly gjorde det mulig for engelenderne å fly til Spania forsvant badesgjestene i 1970.

Men Excelsior er like full av atmosfære som før


selv om mesanmasta brakk sommeren 2011 og stiftelsen sliter med å skaffe økonomi til en ny mast.


Så besøkte jeg "Queen Galdriel" eller "Else" som jeg liker å kalle henne etter mine 14 år ombord fra jeg ble født. Men dronningen har gjennomgått en total restauering på begynnelsen av 2000-tallet. Legg merke til hvor tett spantene står i denne danskbygde galeasen fra 1937.

Og nå seiler hun i de godes tjeneste med vanskeligstilte ungdommer i EnglandPUBLISHED: TilliT, Box 232, 4663 Kristiansand, Norway
© TilliT